4 tips voor digital nomads

Steeds meer mensen willen digital nomad worden en overal kunnen werken. Dat klinkt super, maar het je moet je goed voorbereiden. In dit artikel geeft Amsterdamoffices.nl vier handige tips om je goed voor te bereiden op het leven als digital nomad. Benieuwd geworden? Blijf dan lezen!

Visualiseer je ideale digital nomad-leven

Bedenk eerst hoe jouw ideale nomadenleven eruitziet voordat je de sprong waagt. Misschien wil je altijd onderweg zijn, soms een paar maanden reizen, of misschien juist langer op één plek blijven in het buitenland. Denk ook na of je in een omgebouwde camper wilt wonen of afwisselend wilt werken en backpacken. Het is helemaal oké als je nog niet precies weet hoe je avontuur eruit zal zien; dat kan nog veranderen naarmate je meer ervaring opdoet.

Kies het juiste werk

Als digital nomad moet je nog steeds geld verdienen, net als in een gewone baan. Je kunt ervoor kiezen om zelfstandig te werken of een baan te hebben waarbij je op afstand kunt werken. Het is belangrijk om werk te vinden dat je kunt doen terwijl je reist. Ondernemers kunnen kiezen voor een virtual office om toch een professioneel adres te behouden, maar veel digital nomads kiezen voor banen waarbij ze vanaf elke plek kunnen werken. Dit biedt meer zekerheid en een vast inkomen. Dit kan een goede manier zijn om het leven van een digital nomad uit te proberen voordat je helemaal zelfstandig gaat werken.

Proefdraaien als digital nomad

Het is ook een goed idee om het eerst eens te proberen. Ga naar het buitenland en werk aan je plannen in een coworking space, word lid van digital nomad-groepen op Facebook, of zoek gewoon een rustig café in Nederland om te werken. Op die manier kun je ontdekken of deze levensstijl echt iets voor jou is voordat je er volledig voor gaat.

Creëer een financiële buffer

Houdt ook altijd wat geld achter de hand. Dit geld kan van pas komen als je even geen klanten hebt, ziek wordt of gewoon wat tijd voor jezelf wilt nemen. Een financiële buffer geeft je de vrijheid om flexibel te zijn in je reisplannen en geeft je ook een soort van gemoedsrust. Probeer geld te besparen in je eigen land zodat je wat extra geld hebt voor je avontuur.  Het digital nomad-leven is vol kansen, maar het vraagt ook om wat voorbereiding en discipline. Laat je niet afschrikken door de uitdagingen die je tegenkomt; die horen erbij als je deze weg inslaat. Of je nu een baan op afstand zoekt of je eigen bedrijf begint, onthoud dat je altijd een virtual office kunt gebruiken om een zakelijk adres te behouden en professioneel over te komen. Veel succes!