Feedback training geven

Veel mensen vinden het ontvangen van een mening over hun functioneren lastig. Dat is vaak een heel gedoe binnen een organisatie. Ook het geven van feedback is voor veel mensen een ding. Toch is het kunnen geven en ontvangen van informatie over het functioneren van mensen wel belangrijk voor het goed kunnen werken in een team. Daarom kan een feedback training heel effectief zijn om de samenwerking te verbeteren en elk individu goed te laten presteren. Hoe beter mensen opbouwende kritiek kunnen ontvangen hoe steviger ze in hun schoenen staan. Daarnaast is het een kunst om op een opbouwende en positieve manier mensen te vertellen hoe ze het doen. Ook dat draagt bij aan effectiviteit en werkgeluk. In dit artikel vertellen we je er alles over. Lees maar snel verder en ontdek wat het voor jouw organisatie kan betekenen.

Haal de angst voor feedback weg

Tijdens een feedback training leren mensen omgaan met hun angst voor kritiek. Zowel de angst om het te ontvangen als de angst om het te geven. Ontvangen kan lastig zijn omdat mensen zich persoonlijk aangesproken voelen en zich geen raad weten met wat ze ermee moeten. Geven kan lastig zijn als je bang bent om iemand te kwetsen of als je je opmerkingen niet rechtstreeks durft te uiten. Dan maken zachte heelmeesters stinkende wonden.

Met feedback training meer groei

Als je mensen in je organisatie weten wat feedback training inhoudt en kunnen werken met, op een positieve manier mensen aanspreken dan groeit iedereen in de organisatie en daarmee groeit ook de organisatie. Als je mensen samen laat groeien, dan schept dat een band en ontstaat er meer vertrouwen en teamspirit onder de mensen. Dat is goud voor je organisatie. Als je medewerkers open staan voor groei dan is the sky the limit en kun je grote stappen zetten als organisatie. Want de mensen maken de organisatie, dat is een feit.

Laat mensen vragen om een feedback training

Tijdens een feedback training maak je jouw teamleden zo vertrouwd met het ontvangen van feedback dat ze er vanzelf om gaan vragen. Mensen willen graag weten hoe ze het doen, omdat ze het ook graag goed willen doen. Voorwaarde is wel dat je ze ook handvatten geeft hoe ze het goed of beter kunnen doen. Anders stuur je ze met een kluitje in het riet en dat vindt niemand prettig. Dat geeft alleen maar onrust en onzekerheid.

Breng je doelen dichterbij met feedback training

Door de juiste feedback training breng je je doelen dichterbij. Mensen kunnen veel beter samenwerken en krijgen ook inzage in hun functioneren. Dat maakt dat ze hun prestaties kunnen verbeteren, waardoor een team beter gaat functioneren. Een goed functionerend team is beter in staat om doelen te realiseren en doet dat op een manier die voor alle betrokkenen prettig is. Zo haal je je doelen dichterbij en boek je makkelijker resultaten. Het draagt bij aan de effectiviteit van een team en geeft meer werkplezier en werkgeluk. Het is een training waarvan je de investering altijd terug verdient en niet alleen in geld.