Kleine Ondernemers Regeling: alles wat je moet weten”

office, business, accountant-620822.jpg
  1. Wat is de Kleine Ondernemers Regeling? De Kleine Ondernemers Regeling (KOR) is een fiscale regeling voor ondernemers die weinig omzet realiseren. Het stelt hen in staat om een deel van de btw op hun facturen niet te hoeven afdragen aan de Belastingdienst.
  2. Wie is er eligible voor de regeling? Ondernemers die minder dan €1.883,- aan btw per kwartaal moeten afdragen, komen in aanmerking voor de KOR. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de btw op leveringen en diensten die zijn verricht binnen Nederland.
  3. Wat zijn de voordelen van de KOR?
  • Vermindering van de btw-afdracht
  • Gemakkelijker administratieve verwerking
  • Minder kosten voor boekhoudsoftware en -diensten
  1. Hoe meld je je aan voor de KOR? Om gebruik te maken van de KOR, moet je je hier specifiek voor aanmelden bij de Belastingdienst. Dit kan via de website of door contact op te nemen met de Belastingtelefoon.
  2. Wat gebeurt er als je omzet boven de drempel komt? Als je omzet boven de €1.883,- per kwartaal komt, moet je voortaan de volledige btw afdragen. Het is belangrijk om dit op tijd door te geven aan de Belastingdienst, anders loop je het risico op boetes en verhogingen.
  3. Conclusie De Kleine Ondernemers Regeling biedt kleine ondernemers de mogelijkheid om de btw-afdracht te verminderen en administratieve lasten te verlagen. Aanmelden is eenvoudig en het biedt een aantal aanzienlijke voordelen. Het is belangrijk om op tijd door te geven als je omzet boven de drempel komt, om vervelende consequenties te voorkomen.