Schoonmaak Amsterdam – abonnement versus eenmalige schoonmaak

De schoonmaakbedrijven van vandaag de dag zijn al een stuk verder in hun dienstverlening dan je zou verwachten. Natuurlijk is hun backbone de reguliere schoonmaak bij ‘vaste’ klanten zoals Verenigingen Van Eigenaren (de publieke delen van bijv. flats) en kantoren, bedrijven en praktijkruimtes. Al deze organisaties hebben gewikt en gewogen: nemen we zelf de schoonmaak intern voor onze rekening of is het beter om het uit te besteden. Hoe groter je organisatie, des te sneller ben je geneigd om een schoonmaakdienst in te schakelen voor periodiek onderhoud. Dat scheelt namelijk aan kosten en de schoonmaak verloopt dan ook een stuk efficiënter. Vooral omdat schoonmaakploegen buiten de kantooruren beginnen met hun reiniging. Maar naast de reguliere schoonmaak Amsterdam of in welke stad dan ook, zijn er ook momenten om een schoonmaakbedrijf eenmalig in te willen schakelen.

Schoonmaak Amsterdam en in andere Nederlandse steden

Opleveringsschoonmaak is zo’n geval waarbij de schoonmaakploeg slechts een keer ten tonele verschijnt. Of een makelaar die schoonmaak bestelt van een pand dat hij in portefeuille heeft gekregen. En dat hij wil fotograferen voor de verkoop. Maar dan moet het pand eerst wel om door een ringetje te halen zijn. Ook een grote verbouwing van je praktijkruimte noodzaakt soms een belletje met een dienst schoonmaak Amsterdam. Particulieren willen ook nog wel eens eenmalig een schoonmaakdienst inschakelen; bijvoorbeeld als ze thuis net een grote klus achter de rug hebben. Normaal kunnen ze zelf wel in de weer met dweil en stofzuiger. Maar na een groot bouwproject is er zoveel fijnstof overal terecht gekomen dat je dat beter door een professional kunt laten verwijderen. Alleen al omdat die met veel betere schoonmaakapparatuur aan komen draven dan jij hebt staan.

Dieptereiniging

Schoonmaak heeft vele kanten. De schoonmaakploeg die geregeld over de vloer komt, vinkt een aantal standaard reinigingen af. Dat voldoet want je hebt daarna weer een gezonde, schone en goed geordende werk- en woonomgeving. Alleen zou zo nu en dan ook eens een dieptereiniging plaats moeten vinden. En wel in de sanitaire ruimtes, de keuken en de toiletvoorzieningen. Juist deze ruimtes verzamelen veel meer vuil, vet en stof dan bijvoorbeeld kantoorruimtes. Een dieptereiniging moet je zien als een aanvulling op het wekelijkse onderhoud. 

Oppervlaktereiniging door onder andere schoonmaak Amsterdam

Behalve de vloer heeft een gebouw natuurlijk meer oppervlakken waar zich vuil aan vast weet te hechten. Zo is ook zo nu en dan een plafond- en wandreiniging op haar plaats. Schoonmaakbedrijven hebben uitgekiende reinigingsmethoden om plafond en wanden weer als herboren te laten worden. Tegels op je terrein, gevels en buitenmuren kunnen onderhanden worden genomen met hogedrukreinigers en fraaie bedrijfsmatige sierplaten krijgen een delicate reinigingsbehandeling. 

Tapijt- en meubelreiniging

Goed onderhoud van tapijt en ook meubelstoffen helpt tegen te snelle slijtage en voorkomt allergie aanvallen tegen huisstofmijt. Onder andere schoonmaak Amsterdam heeft de juiste machines om die stoffen tot de kern schoon te krijgen. Tapijtreiniging kan zo geshamponeerd of met poeder gereinigd. Er zijn meer speciale schoonmaakmethoden. Een jaarlijkse beurt van zonwering, lamellen of gordijnen is ook niet overbodig. Want die vormen natuurlijk ook onderdeel van de uitstraling van een kantoor of praktijk.