Verras het personeel met leuke kerstpakketten

Ieder jaar kijken je medewerkers al reikhalzend uit naar het moment dat de kerstpakketten worden uitgedeeld. Het is een traditie en het is ook een mooie kans voor werkgevers om je hardwerkende medewerkers te belonen voor het resultaat dat ze hebben behaald. De pakketten zijn in verschillende vormen, maten en prijsklassen te koop en doorgaans zijn ze goed gevuld met lekkernijen en leuke woonaccessoires waar je medewerkers ook iets aan hebben. Daarnaast kun je als ondernemer fiscaal voordeel behalen als je voor het uitdelen van een kerstpakket kiest. Daarom is het een goede reden om het te doen. In onze blog vertellen we er meer over.

Kerstpakketten zijn betaalbaar

Kerstpakketten hoeven helemaal niet zo duur te zijn, hoewel je daar zelf een keuze in hebt. Feitelijk zijn er betaalbare opties verkrijgbaar die niet veel geld kosten, zoals pakketten die slechts € 25,- per persoon kosten. Uiteraard lopen de kosten op als je veel medewerkers in dienst hebt en dus ook een grote hoeveelheid pakketten nodig hebt, maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Zoals vrolijk en gemotiveerd personeel dat dankbaar is voor het geschenk dat je hebt gegeven.

Kerstpakketten met een thema

De pakketten zijn in verschillende vormen, maten en prijsklassen te koop en de keuze is reuze. Je kunt ook kiezen voor een pakket met een speciaal thema. Bijvoorbeeld een pakket vol met Italiaanse, Mexicaanse of Amerikaanse lekkernijen. Of ga voor een pakket dat uit borrelnootjes, toastjes, chips en een lekker biertje bestaat. Of ga juist voor het duurzame of het gezonde kerstpakket. Welk kerstpakket je kiest is een beetje afhankelijk van waar je zelf de voorkeur aan geeft en wat de principes van je personeelsleden zijn.

Wat zijn duurzame pakketten?

Duurzame kerstpakketten zijn pakketten die grotendeels uit natuurlijke producten bestaan of uit handige, kostenbesparende woonaccessoires, zoals ledlampen en slimme stekkers. Duurzaamheid is nog altijd een belangrijk thema waar veel mensen mee bezig zijn en als bedrijf kun je dus bijdragen aan een beter milieu door een milieuvriendelijk en duurzaam kerstpakket weg te geven. 

Waar op letten bij geen pakket uitdelen

Misschien vind je de traditie onzin en heb je geen zin om extra kosten te maken om kerstpakketten uit te delen. Maar de nadelen hiervan zijn fors. Daarom vragen we vriendelijk doch met klem om het nog eens te overwegen, want deze nadelen wil je absoluut vermijden. 

Gedemotiveerd personeel

Personeel raakt gedemotiveerd als je ze niet beloont voor het harde werken. Dat is nu eenmaal een feit. Waarom zou je voor dat kleine bedrag je personeel niet bedanken voor het harde werken? Deze pakketten voor kerst hoeven echt niet duur te zijn, want het gaat om de gedachte.

Minder positieve sfeer op de werkvloer

Gedemotiveerd personeel kan de sfeer op de werkvloer doen omslaan. Waar het eens zo gezellig was, heerst er nu spanning en stress, omdat medewerkers niet blij zijn met het feit dat ze niets krijgen voor de feestdagen. Iets wat je absoluut wilt voorkomen.

Invloed op je reputatie

Onthoud ook altijd dat mensen met elkaar praten en wat heb je liever? Dat een medewerker op een verjaardag vol lof over je praat, omdat je hem of haar zo’n leuk kerstpakket hebt gegeven of dat ze zich negatief uitlaten over het feit dat je als bedrijf dit jaar geen kerstpakketten hebt uitgedeeld?